Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Клуб допитливих

Наша країна — Україна

У першому цьогорічному випуску журналу, з картою України на обкладинці, ми почали розповідати про нашу Батьківщину. Зрозуміло, що все цікаве про неї неможливо вмістити навіть у товстелезній книжці, не те що в журналі. Тож сьогодні у Клубі допитливих розмову продовжують Джмеликові друзі та читачі — хлопчик Тарасик, дівчинка Іванка та їхній дідусь. І карта України знову стане у пригоді.

Дідусів сюрприз

Якось Іванка і Тарасик приїхали на вихідні до дідуся й одразу помітили на стіні новинку-цікавинку — карту.

— Що це за карта? — запитав Тарасик. — Я такої ще не бачив.

— Це — карта Європи. Я приніс її спеціально для вас, — сказав дідусь.

— А навіщо? — поцікавилася Іванка.

— Щоб розповісти вам про нашу Україну.

— Як цікаво! — вигукнув Тарас, а Іванка додала поважно:

— Ми вже у школі багато про Україну вчили.

— От і добре! Я розповідатиму, а ти, Іванцю, доповнюватимеш мою розповідь.

Україна — велика країна у центрі Європи

— От ви живете в Україні. А чи знаєте, де вона розташована?

— Звісно, у Європі, — упевнено відказала Іванка.

— А де саме?

— Ну, в Європі… — тут уже дівчинка розгубилася.

— Україна розташована у самому центрі Європи.

Знайдіть Україну на карті.

Як ви гадаєте, наша країна велика чи маленька?

Подивіться на карту, і побачите, що Україна — найбільша за площею країна з тих, що повністю перебувають у межах Європи. Її територія становить 603,7 тис. квадратних кілометрів.

Помандрувати просторами рідної землі — дізнатися про спеціальний знак, який позначає географічний центр Європи, побачити гори, рівнини, річки, моря, лани України, дізнатися про головне багатство України допоможе стаття у друкованій версії журналу “Джміль”. А проілюструвати подорож, показати в усій красі нашу країну допоможе електронний додаток до журналу та методичні рекомендації до нього.

Яскравим доповненням до віртуальної подорожі Україною стане презентація “Експедиція до водиці” (див. електронний додаток до журналу “Джміль”, 2014, №3), яка покаже дітям водойми України та світу, допоможе наочно порівняти різні типи водойм.

Завантажуйте електронний додаток
“Наша країна — Україна”

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Крок за кроком дошкільнята та молодші школярі пізнають довкілля, своє місто, свою область, свою країну. Важливо, зацікавити їх процесом пізнання, показати скільки рядом можна знайти цікавого, навчити бачити цікаве, розповідати про нього, самостійно продовжувати дослідницьку діяльність. Матеріал допоможе педагогу цікаво провести заняття з українознавства, громадянського виховання, виховні години, свята і розваги, виховати допитливих дітей.






<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2015)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: