Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Служба безпеки

Будьте обачні та обережні


У зв’язку з воєнними діями на сході країни нині навіть на мирних територіях стали з’являтися зброя та боєприпаси. Це становить величезну небезпеку для всіх людей, а особливо для дітей, оскільки зброя завжди викликає в них великий інтерес. Крім того, почастішали випадки терористичних актів проти мирних людей. Наше нагальне завдання — інформувати дітей про можливі небезпеки, пояснювати, як їх уникнути. У Службі безпеки цього випуску журналу “Джміль” публікуємо матеріали для бесіди з дітьми на цю тему.

Знай: навіть звичайні предмети можуть виявитись небезпечними.
Щоб влаштувати вибух, терористи ховають вибуховий пристрій у коробку, пакет, валізу (навіть в іграшку) і залишають у людному місці.

Не погоджуйся потримати речі, коли тебе про це попросить незнайома людина. Навіть якщо вона має дружній вигляд. Про такі випадки обов’язково повідомляй дорослих.

Обговорити з дошкільниками та молодшими школярами інші проблемні ситуації — які речі можуть бути вибухонебезпечними, як помітити вибухонебезпечний об’єкт тощо — ви можете, скориставшись друкованою версією журналу “Джміль” та інтерактивним електронним додатком до нього.

Завантажуйте електронний додаток
“Будьте обачні та обережні”

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Зараз в Україні для кожного з нас непростий час: ми маємо зрозуміти, що війна йде на всій території України, тільки у різних місцях вона може бути різною — відкриті бойові дії чи загроза терористичних актів. Дошкільники та учні молодших класів мають бути особливо обережними: предмети, які вчора були цілком безпечними, сьогодні можуть принести лихо. Ця серія сюжетних малюнків незамінна на заняттях з безпеки життєдіяльності та на уроках курсу “Основи здоров’я”. Електронний додаток до нього зробить бесіду наочною, допоможе розглянути з дітьми проблемні ситуації.






<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2015)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: